Η Eξέλιξη της Δημιουργικότητας στις Καλοκαιρινές Διακοπές

Η φαντασία θεωρείται η πηγή όλων των ανθρώπινων επιτευγμάτων και βασικό "συστατικό" της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Είναι αλήθεια ότι οι βάσεις για να αναπτύξουν τα παιδιά δεξιότητες, να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη και να εξελίξουν τις ιδέες τους, τίθενται από τις πολύ μικρές ηλικίες.
Και το καλοκαίρι είναι η ιδανική ευκαιρία για να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να επιδείξουν την ευρηματικότητά τους!

Read more ...

Άρθρο για την αριστεία, έκδοση για το Ημερολόγιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

 

Αριστεία: Λόγος και Αντίλογος

Η τέχνη της διαφορετικότητας.

Ανωτερότητα, ηγεμονία, πλεονεκτικότητα, υπεροχή είναι κάποια από τα συνώνυμα της λέξης «αριστεία». Μήπως έχει αλλάξει πια η σημασία της λέξης? 

Read more ...

Tα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ως πολυδιάστατος οργανισμός με 99 χρόνια δράσης και προσφοράς στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας, δεν προσφέρουν μόνο προετοιμασία των μαθητών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.  

Επειδή η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος και δεν πρέπει να περιορίζεται στα δικά μας σύνορα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προτείνουν πολλαπλές επιλογές για σπουδές στο εξωτερικό.   Εκτός από το International Baccalaureate, το GCE και το SAT, λειτουργεί – από το 2008 – το Τμήμα BTEC Foundation in Art & Design, που παρέχει ένα οργανωμένο  πρόγραμμα προετοιμασίας για την εισαγωγή των σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Read more ...

Irene Vergitsi is a woman of many talents: artist, designer, tutor, she’s a real survivor in the post-credit crunch professional landscape and she knows it!

Irene Vergitsi quickly learned she had the skillset to adapt to many different job descriptions and has been pretty much a chameleon ever since.

Read more ...

Φέτος η εκδήλωση ART OF GIVING II αναμένεται ακόμη πιο εντυπωσιακή με τη συμμετοχή 80 καλλιτέχνών με 124 έργα στη σιωπηρή δημοπρασία τέχνης του Δεσμού! Μοιραστείτε το album της δημοπρασίας στο FB εδώ και χρησιμοποιείστε το hashtag #artofgiving2 σε ολες σας τις κοινοποιήσεις.

Read more ...

Why did you choose to combine art, fashion and other applications?

I began by designing patterns for fabrics and in 2003 to 2004 I started turning these designs into paintings. As the years passed, new materials were added into what became a continuous evolution: alternative applications for the designs, changes in size, experimentation with materials, combinations of motifs. It was my character that drove me to “experiment”. I cannot rest on something and say, “OK, that’s it.”

Read more ...

Μία το ότι την επόμενη φεύγαμε για τις Πασχαλινές μας διακοπές, μία που είχαμε διάθεση να επιλέξουμε τα δώρα στα βαφτιστήρια και στα παιδιά μας, μία η αδυναμία μας στους Έλληνες σχεδιαστές που οι δημιουργίες τους στάθηκαν επάξια δίπλα στα Stella McCartney Kids, Paul Smith Junior, Baby Dior, Golden Goose Deluxe Brand, Bobo Choses και άλλους αντίστοιχους Οίκους, το θέμα είναι πως το κατά ευχαριστηθήκαμε!!!!

Read more ...